K2 Listing
رئیس اداره کل خدمات عمومی آمریکا (جیاسای)، در نامهای رسما جو بایدن را به عنوان پیروز انتخابات شناخته و خبر داده که آماده آغاز روند رسمی انتقال قدرت است. ترامپ هم در رشته توئیتی با تایید این مطلب گفت که دستور داده تا مقدمات مرسوم و لازم آغاز شود.
عصر دوشنبه به وقت آمریکا، شبکه خبری سیانان آمریکا گزارش داد به نامهای دست یافته که نشان میدهد اداره کل خدمات عمومی آمریکا، به تیم انتقالی جو بایدن خبر داده است که آماده آغاز رسمی روند انتقال قدرت به دولت جدید است.
ساعتی بعد، دونالد ترامپ که هنوز شکست در انتخابات را نپذیرفته، در رشته توییتی با تایید این موضوع گفت که دستور داده مراحل اولیه برای انتقال قدرت به بایدن آغاز شود.
این نخستین گام در دولت آمریکا برای شروع روند انتقال قدرت است که طی دو هفته گذشته جنجال آمیز شده بود چرا که دولت ترامپ با وجود گذشت دو هفته از مشخص شدن پیروزی جو بایدن در رایگیری سوم نوامبر، از ارسال چنین نامهای از سوی اداره کل خدمات جلوگیری کرده بود.
این اختلاف به آنجا رسیده بود که روز دوشنبه، ۲۳ نوامبر، مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در هشداری به رئیس این اداره، از او خواستند از فوت وقت اجتناب کرده و برای ارایه دلایل خود فورا برابر نمایندگان کنگره حاضر شود.
رسانههای آمریکا از این موضوع به عنوان نخستین نشانه رسمی قبول شکست از سوی ترامپ یاد کردند. هر چند برخلاف رسم معمول در آمریکا، دونالد ترامپ تاکنون به جو بایدن تبریک نگفته و شکست خود در انتخابات را علنا بر زبان نیاورده است.
ترامپ در رشته توئیتی با تشکر از امیلی مورفی، رئیس سازمان خدمات عمومی که از منصوبان ترامپ است گفت که مورفی مورد آزار و تهدید قرار گرفته است و او نمیخواسته اتفاقات ناخوشایند برای مورفی یا خانوادهاش و یا دیگر کارکنان سازمان خدمات عمومی بیفتد.
ترامپ با بیان مجدد اینکه در انتخابات پیروز شده، گفت "در راستای منافع کشور" دستور آغاز روند قانونی را داده است. او در عین حال گفت: پرونده ما با قدرت جریان دارد و ما این مبارزه را ادامه میدهیم و معتقدم که پیروز میشویم.
در همین راستا رئیس تیم انتقال قدرت جو بایدن از تصمیم ترامپ برای انتقال قدرت استقبال کرد.
بنا بر اعلام بیبیسی، نامه جیاسای به تیم انتقالی جو بایدن اجازه خواهد داد که علاوه بر دسترسی به بودجههای دولتی موجود برای تشکیل دولت جدید، با مراجعه و گفتگو با همتایان خود در نهادهای دولتی، خود را آماده تحویل گرفتن دولت کنند.
امیلی مورفی روز دوشنبه مدعی شد که در دو هفته گذشته برای صادر نکردن این نامه تحت فشار از سوی کاخسفید و یا هیچ مقام و نهاد دیگری نبوده و تنها منتظر نهایی شدن معیارهای لازم برای صدور آن بوده است.
مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریت آن با دموکراتهاست مورفی را برای ادای توضیحات در این باره احضار کرده است.
تیم جو بایدن اکنون میتواند حدود شش میلیون و سیصد هزار دلار اختیار بگیرد تا بتواند روند انتقال قدرت را آغاز کند. در ضمن بخشی از فضای فیزیکی وزارتخانهها در اختیار این تیم قرار میگیرد. تیم بایدن همچنین میتواند از منابع دولت فدرال برای کنترل پیشینه خدمهای که قصد استخدام آنها در کاخ سفید و وزارتخانههای مختلف را دارد استفاده کند.
ماری گیلبرت، مسئول انتقال قدرت دولت فدرال، در پی تصمیم مورفی در ایمیلی به وزارتخانههای مختلف نوشت: «مطابق با قانون انتقال ریاستجمهوری سال ۱۹۶۳ (طبق آخرین نسخه ترمیمشده آن) امروز، ۲۳ نوامبر ۲۰۲۰، مدیر اداره خدمات عمومی احراز کرده است که جوزف آر. بایدن و سناتور کامالا هریس نامزدهای پیروز برای سمت، به ترتیب، ریاستجمهوری و معاونت رئیسجمهوری هستند.»
تا پیش از انتخابات جنجالی امسال البته بیشتر مردم آمریکا اسم «اداره خدمات عمومی» یا خانم مورفی را هم نشنیده بودند چون روند انتقال قدرت روی روال و تشریفات معمول انجام میشد. معمولا پس از احراز نتیجه انتخابات، نامزد شکستخورده با نامزد پیروز تماس میگیرد و سپس نزد هواداران خود سخنرانی میکند. اما ترامپ نتیجه اعلامشده توسط رسانهها را نپذیرفت و آنرا در دادگاههای مختلف به چالش کشید؛ این دادگاهها تا کنون طرف ترامپ را نگرفتهاند. با این حال رسمی شدن پیروزی بایدن با نامه مورفی هم تکمیل نمیشود و روند خودش را دارد. دولت بایدن رسما در روز ۲۰ ژانویه (یعنی حدود دو ماه دیگر) پس از ادای سوگند او آغاز به کار خواهد کرد.
مقامات تیم بایدن گفتهاند بیش از هر چیز منتظر دریافت دادههای کامل مربوط به همهگیری کووید-۱۹ و برنامههای موجود برای توزیع واکسن هستند.
یوهانس آبراهام، مدیر اجرایی تیم انتقالی بایدن، گفت، آغاز رسمی این روند «گامی لازم برای شروع رسیدگی به چالشهای پیش روی کشورمان از جمله کنترل پاندمی و بازگرداندن اقتصادمان به مسیر خود است.»
با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و بسته شدن مراکز رای گیری در ایالات مختلف، نتایج این ماراتن انتخاباتی که از مدتها پیش به صورت زودهنگام آغاز شده بود، آشکار میشود. ایندیانا و کنتاکی اولین ایالاتی بودند که ساعت ۱۸ عصر سهشنبه به وقت آمریکا کار رای گیری را به پایان بردند.
تازهترین بهروز رسانی: ۹:۳۸ صبح چهارشنبه ۱۴ آبان
، بر اساس اعلام مقامهای انتخاباتی آمریکا، بیش از ۱۰۰ میلیون نفر از مردم آمریکا تا پیش از سوم نوامبر (روز اصلی انتخابات) به صورت پستی یا زودهنگام و در مراکز قرار داده شده، رای خود را به صندوق انداختند و روز سهشنبه نیز میلیونها تن دیگر به پای صندوقهای رای رفتند تا در روز اصلی انتخابات شرکت کنند.
با توجه به تفاوت ساعتی در ایالات مختلف آمریکا از شرق تا غرب و قوانین مختلف انتخاباتی در ایالات مختلف، مراکز رایگیری کم کم بسته شدند و به این ترتیب نتایج انتخابات کم کم مشخص میشود.
هر نامزد برای پیروزی در انتخابات به ۲۷۰ رای الکترال نیاز دارد.
نامزدهای انتخابات تاکنون به صورت زیر ایالتها را از آن خود کردهاند:
ترامپ: کنتاکی (رای الکترال ۸)، اوکلاهاما (۷)، تنسی (۱۱)، وست ویرجینیا (۵)، آرکانزاس (۶)، میسیسیپی (۶)، آلاباما (۹)، کارولینای جنوبی (۹)، ایندیانا (۱۱)، وایومینگ (۳)، داکوتای جنوبی (۳)، داکوتای شمالی (۳)، لوئیزیانا (۸)، نبراسکا (۵)، کانزاس(۶)، میسوری (۱۰)، آیداهو (۴)، یوتا(۶)، اوهایو (۱۸)، مونتانا (۳)، آیووا (۶)، فلوریدا (۲۹)، تگزاس(۳۸)
بایدن: ورمونت (۳)، مریلند(۱۰)، نیوجرسی(۱۴)، ماساچوست(۱۱)، واشنگتن دیسی(۳)، دلاور(۳)، ویرجینیا(۱۳)، ایلینوی(۲۰)، کنتیکت(۷)، رودآیلند(۴)، نیویورک(۲۹)، نیومکزیکو(۵)، کلورادو(۹) نیوهمپشایر(۴) ایالت واشنگتن(۱۲)، اورگان(۷)، کالیفرنیا(۵۵)، هاوایی(۴)، مینهسوتا(۱۰)
نتایج انتخابات تاکنون نشان میدهد بر خلاف نظرسنجیهای قبل از انتخابات، نه تنها پیروزی قاطعی نصیب بایدن دموکرات نشده است که وی و طرفدارانش تاکنون نتوانستهاند هیچ یک از ایالتهای کلیدی تاثیرگذار در انتخابات را از آن خود کنند و بعید نیست نتیجه انتخابات ۲۰۱۶ که با پیروزی ترامپ همراه شد، تکرار شود.
در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ ۳۰۶ رای الکترال و رقیب دموکراتش هیلاری کلینتون ۲۳۲ رای را به دست آورده بود. چهار سال پیش هم نظرسنجیهای پیش از انتخابات بر پیروزی کلینتون دلالت داشتند اما این ترامپ بود که با وجود رای مردمی کمتر، رای الکترال بیشتری را از آن خود کرد و در انتخابات پیروز شد.
در زیر تقسیم جغرافیایی ایالتهای دموکرات (آبی) و جمهوریخواه (قرمز) پس از انتخابات سال ۲۰۱۶ نمایش داده شده است:
در همین حال بایدن لحظاتی پیش در ایالت دلاور در جمع حامیانش حاضر شد و عنوان داشت هنوز به نتایج انتخابات و پیروزی در آن خوشبین است.
در همین حال دونالد ترامپ هم در توییتی نوشت: پیروزی بزرگ. امروز سخنرانی میکنم. دموکراتها به دنبال سرقت انتخابات هستند اما به آنها اجازه این کار را نمیدهیم.
خبرگزاری رسمی سوریه از ادامه سرقت و قاچاق نفت این کشور توسط آمریکا خبر داد.
خبرگزاری سانا اعلام کرد که نیروهای آمریکایی در ادامه چپاول ثروت های سوریه یک کاروان متشکل از ۳۰ تانکر حامل نفت سوریه را به عراق منتقل کردند.
منابع محلی به خبرنگار سانا گفتند که یک کاروان متشکل از ۳۰ تانکر حامل نفت سرقت شده از میادین نفتی کانتون الجزیره سوریه توسط اشغالگران آمریکایی، شامگاه شنبه خاک سوریه را از طریق گذرگاه "الولید" واقع در منطقه "یعربیه" به مقصد عراق ترک کرد.
نیروهای آمریکا به همراه نیروهای سوریه دموکراتیک بر بیشتر میادین نفتی کانتون الجزیره سوریه مسلط هستند.
سه طرف امارات، اسرائیل و آمریکا دوشنبه شب بیانیه مشترکی را در سایه سفر دو هیات آمریکایی اسرائیلی به ابوظبی صادر کردند.
به نقل از رای الیوم، روز دوشنبه هیاتی اسرائیلی به ریاست مئیر بن شبات رئیس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی و هیاتی آمریکایی به ریاست جارد کوشنر داماد و مشاور ارشد رئیس جمهور آمریکا با همراهی رابرت اوبراین، مشاور امنیت ملی کاخ سفید سوار بر اولین پرواز تجاری مستقیم تل آویو را به مقصد ابوظبی ترک کردند.
این هیات در پایان دیدارها و رایزنی هایش با مقامات ابوظبی بیانیه ای سه جانبه را صادر کردند که در این بیانیه آمده است:" معاهده صلح امارات و اسرائیل که تحت نظارت آمریکا انجام شد گامی شجاعانه در مسیر خاورمیانه ای باثبات ترو شکوفاتر است!"
در بیانیه مذکور همچنین آمده است: معاهده صلح امارات و اسرائیل تفکر و دیدگاهی جدید پیرامون نحوه حل مشکلات منطقه و چالش های آن با اتکا به گام های عملی که نتایجی ملموس داشته باشد ایجاد کرد به نحوی که به ساختن پل هایی جدیدی برای کاهش اختلافات موجود و ممانعت از درگیری های جدید در آینده منجر شود.
علاوه بر این در بیانیه مذکور تاکید شده است: این معاهده در زمانی مناسب انجام شد در زمان های قبل شاهد افزایش چشمگیر جنگ ، خونریزی و آوارگی و تغییرات دموگرافی بودیم لذا اگر بخواهیم به خواسته های نسل فعلی و آینده جامه عمل بپوشانیم باید به همه این متغیرات پاسخ دهیم. این معاهده فرصت تاریخی در برقراری روابط عادی میان امارات و اسرائیل است که به توقف طرح الحاق راضی فلسطینی منجر شد."
در بیانیه مذکور همچنین آمده که امارات و آمریکا از رهبران فلسطینی میخواهند بار دیگر با طرف اسرائیلی برای حل اختلافات و رسیدن به صلح وارد مذاکره شوند.
در بخش همکاری های مشترک نیز در این بیانیه آمده است: وزرای دولت امارات و دولت اسرائیل در بخش های مختلف به ویژه در بخش وزارت خارجه و امنیت غذایی دور اول مذاکراتشان را برای یافتن راه های همکاری مشترک آغاز کردند و رسما خطوط ارتباط بین دو طرف برقرار شد.امارات و اسرائیل درباره همکاری دوجانبه در مسائل پزشکی و بهداشتی نیز گفتگو میکنند و امیدوارند که این امر به درمان بیماری کووید 19 بینجامد.
در پایان این بیانیه ابراز امیدواری شده که این اقدامات در آینده ای نزدیک به سلسله تغییرات "مثبت" بزرگ و کوچک بینجامد و ملت ها و منطقه را در مسیر تحقق "امنیت ، شکوفایی و صلح" یاری رساند.
هیات مذکور روز دوشنبه از طرق حریم هوایی عربستان وارد ابوظبی شد. این سفر پس از مخالفت اخیر امارات با مشارکت در مذاکرات اسرائیل و آمریکا صورت گرفت.
وزیر دفاع آمریکا در انتقادی نسبتا آشکار علیه چین مدعی شد، ایالات متحده مسوولیت رهبری در اقیانوس آرام را در دست دارد و حتی یک اینچ از آن را هم به هیچ کشور دیگری که فکر می کند سیستم سیاسی بهتری دارد، واگذار نمی کند!
به نقل از خبرگزاری رویترز، مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در جریان سفر به هاوایی ابراز امیدواری کرد که با چین همکاری صورت بگیرد تا به احترام به نظم بین المللی مبتنی بر قانون وادار شود چرا که پکن به وعده هایش عمل نمی کند و یک مدرن سازی نظامی تهاجمی را در پیش گرفته است!
او گفت، چین به وعده هایش برای تبعیت از قوانین، مقررات و هنجارهای بین المللی عمل نکرده است و می خواهد تا قدرت خود را در سطح جهانی توسعه دهد.
رئیس پنتاگون با اشاره به حزب حاکم کمونیست چین گفت: برای گسترش دستورکار آن، ارتش آزادی بخش خلق به پیگیری طرح مدرن سازی تهاجمی ادامه می دهد تا به یک سطح نظامی در جهان تا اواسط قرن دست یابد. در حالی که ایالات متحده در صدد است تا مقابل چین بازدارندگی داشته باشد، همچنین می خواهد تا با جمهوری خلق چین کار کند تا آنها را به مسیری بازگرداند که بیشتر با قوانین بین المللی مبتنی بر نظم منطبق است.
اسپر که پیش از تور منطقه ای خود صحبت می کرد، هند – پاسیفیک را به عنوان کانون "رقابت قدرت بزرگ با چین" توصیف کرد. با این حال او در ادامه گفت در کنار روسیه، حضور چین اکنون در سراسر جهان است و ایالات متحده باید بتواند با هر دو آنها در سطح جهانی تعامل کند. ایالات متحده یک مسوولیت رهبری دارد. ما یک کشور در اقیانوس آرام بوده ایم، یک کشور هند پاسیفیک، از مدت ها قبل.
وزیر دفاع آمریکا افزود: ما قرار نیست این منطقه را، یک اینچ آن را به شما، به کشور دیگری، هر کشوری که فکر می کند شکل دولتش، دیدگاه هایش درباره حقوق بشر، نظراتش درباره حاکمیت، عقایدش درباره آزادی مطبوعات، آزادی مذهبی، آزادی تجمع و تمام این مسائل، بهتر از خیلی از آن چیزهایی است که ما اشتراک داریم، واگذار نمی کنیم.
سخنگوی رئیس جمهوری روسیه درباره پیشنهاد سناتور آمریکایی مبنی بر اعمال تحریم علیه ولادیمیر پوتین و مقامات دیگر روسیه به دلیل "تبانی" با طالبان اظهارنظر کرد.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس جمهوری روسیه در این مورد گفت: "در واشنگتن در حال حاضر چیزهای زیادی اتفاق میافتند که توضیح دادن آنها دشوار است".
پیش از این باب منندز، سناتور دموکرات آمریکا پیشنهاد کرده بود تا علیه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و مقامات دیگر روسیه به بهانه ادعای "تبانی" با جنگجویان گروه طالبان در افغانستان، تحریمهایی وضع شوند.
روزنامه نیویورک تایمز اخیرا مقالهای را منتشر کرد و در آن با ارجاع به مقامات اطلاعاتی که نام آنها فاش نشده، ادعا کرد، گویا به دونالد ترامپ یک گزارش اطلاعاتی درمورد اینکه روسیه به طالبان به خاطر کشتن سربازان آمریکایی پاداش میدهد، ارائه شده اما ترامپ به آن واکنشی نشان نداده است.
سخن بر سر داروی "رمدسیویر" است. دارویی که در کاهش عوارض ناشی از ویروس کرونا نزد مبتلایان مؤثر است. نشریه گاردین اعلام کرده است که آمریکا تقریبا کل تولید شرکت گیلیاد در ماههای تابستان سال جاری را پیشخرید کرده است.
در حالی که سازمان بهداشت جهانی و آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از شیوع ویروس کرونا بهمثابه چالشی بینالمللی سخن میگویند، آمریکا رویکردی ملی در برابر بیماری کووید-۱۹ در پیش گرفته است. موضوعی که گزارش منتشر شده از سوی روزنامه "گاردین" چاپ لندن نیز آشکارا نشان میدهد.
هنوز دارویی موثر برای پیشگیری و درمان بیماری کووید-۱۹ یافت نشده است. بهرغم آن، آزمایشها نشان میدهند که داروی "رمدسیویر" میتواند از عوارض ناشی از ابتلا به ویروس جدید کرونا بکاهد و دوره بیماری را از ۱۵ روز به ۱۱ روز کاهش دهد.
داروی رمدسیویر محصول شرکت آمریکایی گیلیاد است. دارویی که برای درمان بیماری ابولا تولید شده بود. پس از آن روشن شده بود که این دارو بر روی دیگر انواع بیماریهای ویروسی نیز تاثیری مثبت دارد.
به گزارش دویچه وله، گاردین نوشته است که دولت ترامپ تقریبا کل تولید شرکت گیلیاد برای ماههای پیشرو را خریداری کرده است. این خرید شامل کل تولید ماه ژوئیه و ۹۰ درصد کل تولید دو ماه اوت و سپتامبر میشود. به این ترتیب این دارو تا ماه سپتامبر عملا در بازار برای سایر کشورها در دسترس نخواهد بود.
آمار هشدار دهنده
بهرغم تلاشهای صورت گرفته از سوی دولت آمریکا، شمار موارد جدید ابتلا به ویروس جدید کرونا در آن کشور به شدت رو به افزایش است.
آنتونی فائوچی، مشاور ترامپ و یکی از اعضای کارگروه مقابله با بیماری کووید-۱۹ در کاخ سفید، از احتمال شیوع ۱۰۰ هزار نفر در روز به این ویروس در آمریکا سخن گفته است. شمار مبتلایان به ویروس کرونا در آمریکا هم اکنون به بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر رسیده است.
فائوچی در اظهارات خود در برابر نمایندگان مجلس سنا گفته است: «من بسیار نگران هستم و نمیتوانم از آنچه تا کنون انجام شده، ابراز رضایت کنم. ما مسیر غلط را در پیش گرفتهایم.»
مشاور ترامپ در امر مبارزه با ویروس جدید کرونا گفته است که در شرایط کنونی به هیچ روی به نظر نمیرسد که همه چیز تحت کنترل باشد. این در حالی است که ترامپ ظرف هفتههای گذشته بارها مدعی شده بود که همه چیز تحت کنترل دولت است.
فائوچی گفته است که اگر موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا از ۴۰ هزار در شرایط کنونی به ۱۰۰ هزار در روز نیز برسد، تعجب نخواهد کرد. او خواستار تجدید نظر در سیاست و رویکرد دولت در قبال مقابله با ویروس کرونا در آمریکا شد.
تا کنون بیش از ۱۲۶ هزار نفر از شهروندان آمریکا جان خود را به علت ابتلا به بیماری کووید-۱۹ از دست دادهاند.
رئیس آژانس دولتی فضایی روسیه موسوم به "روسکاسموس" عنوان کرد، ایده ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت اسپیس ایکس برای بمباران سطح سیاره مریخ به منظور تغییر شرایط محیطی این سیاره و سازگار کردن آن برای زندگی انسان در آن صرفا یک دسیسه به منظور به کارگیری سلاحهای هستهای در فضا است.
به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، چند وقت پیش گزارش شد که ایلان ماسک، بنیانگذار شرکت اسپیس ایکس ایده شلیک سلاح هستهای به سطح مریخ به منظور مناسب کردن فضای محیطی سیاره برای حیات انسانی را مطرح کرده است.
ایلان ماسک در توضیح ایده خود گفته، حرارتی که شلیک بمب هستهای به سطح مریخ ایجاد میکند سبب میشود کلاهکهای یخ قطبی در این سیاره ذوب شده و در ادامه حجم قابل توجهی دی اکسید کربن در اتمسفر سیاره منتشر شود و این در ادامه سبب به وجود آمدن یک تاثیر گلخانهای سریع در مریخ و افزایش درجه حرارت دما و فشار هوای سیاره و رسیدن به سطح مناسب برای حیات انسانی میشود.
به نوشته مسکو تایمز، دیمیتری روگوزین، رئیس آژانس فضایی دولتی روسیه روسکاسموس با حمله به این طرح مطرح شده از سوی ایلان ماسک آن را یک پوشش به منظور فرستادن بمبهای هستهای به فضا دانست.
روگوزین به یک کارشناس مشهور تلویزیون روسیه گفت: ما درک میکنیم که یک چیز در زیر این مردم فریبی پنهان است. این یک پوشش برای شروع انتقال سلاح هستهای به فضا است.
روگوزین در گفتگو با این کارشناس حامی کرملین به نام ولادیمیر سولوویوف، ایده ایلان ماسک را "غیرانسانی" خوانده و گفت که این کار باعث "نابودی" سیاره خواهد شد.
روگوزین با اشاره به اینکه قوانین بینالمللی هرگونه استقرار تسلیحات در فضا را ممنوع کردهاند، تاکید کرد: ما شاهد چنین تلاشهایی هستیم و آنها را غیرقابل قبول در نظر میگیریم و تا بالاترین میزان ممکن مانع اجرای آن خواهیم شد.
همچنین آلکساندر بلوشنکو، مدیر اجرایی برنامههای پیشرفته و علم در آژانس روسکاسموس به خبرگزاری تاس روسیه اوایل ماه جاری میلادی اظهار کرد، این طرح ایلان ماسک نیاز به استفاده از ۱۰۰۰۰ کلاهک هستهای دارد و ایلان ماسک در پاسخ به او در توئیتر نوشت: "اشکالی ندارد"!
به نوشته مسکو تایمز روگوزین و ماسک در گذشته نیز با یکدیگر اختلاف پیدا کرده بودند از جمله اینکه روگوزین، اسپیس ایکس را متهم کرده بود به این که با پایین آوردن قیمتهای پروازهای فضایی تجاری به دنبال بیرون انداختن مسکو از بازار موشکهای حامل است.
اظهارات اخیر روگوزین یک روز بعد از آن مطرح شدند که اسپیس ایکس پرتاب فضای پیمای دراگون خود به ایستگاه فضایی بینالمللی را به دلیل شرایط هوایی نامناسب لغو کرد.
پرتاب جدید برای بعداز ظهر امروز شنبه در نظر گرفته شده و اگر این اتفاق موفقیت آمیز باشد سبب میشود آمریکا دیگر برای پرتابهای فضایی آینده خود به موشکهای سایوز روسیه وابستگی نداشته باشد.